Medlemsnytt

Nu finns medlemsbrevet för våren 2024 att ta del av här .

På onsdag den 20 mars kl 18:30 är du välkommen på föreläsning med Göran Sjöberg på Tjállegoahte. Han kommer berätta om småskriften och de samlingar som ligger till grund för
innehållet. Kom och lyssna! Det blir en trevlig kväll som även innehåller fika och mingelprat!

Årets småkrift bär titeln ”Ájttes natursamlingar” och vi får genom den bekanta oss med såväl Ájttes tillblivelse och historia liksom framväxten av Ájttes naturvetenskapliga samlingar, både de botaniska, zoologiska och geologiska. Alla medlemmar får ett exemplar av småskriften. Om du inte har fått en skrift så kan du höra av dig till Ann-Charlotte Sjaggo, 076-8430027, så skickar vi en.

Nästa arrangemang blir den 25/5 på Ájtte. Per Tjikkom och Göran Sjöberg ger oss då en gedigen guidning på museet som inkluderar även besök i källarvalven! Håll utkik efter mer information på hemsidan, annonsering på facebook, samt lokal annonsering på samhället.

Till midsommar planerar vi en utflykt med utgångspunkt från Jokkmokk, som traditionen bjuder men med ny utformning. Håll utkik även här efter annonsering via hemsidan, sociala medier samt lokala anslag.

Det kan hända att vi hinner med ännu en utflykt i sommar, men vi säger inte mer än så just nu.

/Styrelsen för Ájtte Musei Vänner